SEO-szakértői tanácsadás

Ha sikerre szeretné vinni honlapját, nem kerülheti meg a Google-keresőben való jó szereplés kívánalmát. Ennek elérése azonban nem egyszerű: TOP helyezésekre akkor számíthat, ha weboldalát sok-sok keresőszempontnak megfelelteti és eléri, hogy adott témákban tartalma releváns legyen. A keresőmarketing szakértő SEO-tanácsadása a webmestereket, honlaptulajdonosokat célozza, hogy segítse őket e célok elérésében.

Optimalizálás szakértői szinten

A keresőmarketing és azon belül a a Google organikus helyezéseit célzó SEO (Search Engine Optimization, azaz keresőoptimalizálás) speciális internetes munkaterület, érintkezik az online marketing számos területével, úgymint tartalommarketing, linkmarketing, weboptimalizálás. A tevékenységi körökhöz tartozó munkafolyamatok eltérnek egymástól, de a végcél, legalábbis az üzleti világban, azonos: valamely termék vagy szolgáltatás értékesítési mutatóinak a javítása, profitnövelés. Az ágazatra jellemző, hogy ennek eszköze egy internetes entitás népszerűségének, ismertségének a növelése. Az online világában sikerre törő entitásnak a közösség felé megjelenített attribútuma legtöbbször a márkát, brendet reprezentáló céges weboldal és az ahhoz kapcsolódó profiloldalak.

seo tanácsadás
Tippek, ötletek a jó Google-szerepléshez

A céges honlap az esetben tölti be értékesítésnövelő hatását, ha kontaktusba kerül a megfelelő célközönséggel, azaz látogatottságra tesz szert. A látogatottságnövelés számos módon elérhető az újsághirdetésektől a televíziós reklámon át a tömeges sms küldő kampányig, ezek mindenki számára ismertek, ám kevesen tudnak arról, hogy ez előbbiek költségénél nagyságrendekkel kevesebb ráfordítással is lehet hatékonyan növelni egy weboldal forgalmát. Ez pedig a keresőoptimalizálás (SEO), amely azon a réven fejti ki hatását, hogy az adott céges weblapot keresetté teszi az interneten, pontosan nem is keresetté, hanem megtalálttá. Ami nagyjából azt jelenti: el kell érni, hogy a vásárlói érdeklődés kulcsszavaira indított tartalomkereséseknél az adott webhely a találati listák élén szerepeljen. Vagyis ha például egy cég teraszépítéssel foglalkozik, akkor világos, hogy a terasz, teraszok, teraszfedés kulcsszavakkal kell a megrendeléseket befogadó vállalati honlapnak TOP pozíciót szereznie, míg ha a vállalkozás infratermkeket forgalmaz, akkor az infrapanel fűtés vagy az infra sötétsugárzó a nyerő kulcsszó.

Ennek eléréséhez belső munkára – a honlaptartalom optimalizálására – és külső támogatásra – linképítésre – van szükség. Mindkettő fókuszában a kulcsszavak szerepelnek.

Kulcsszavak – SEO-honlapoptimalizálás

A honlapok Google-előresorolásának a módja igencsak összetett. A webmesterek, laptulajdonosok és az üzleti fogásokban jártas marketing-tanácsadók a konkrétan kulcsszavas honlap-optimalizáláshoz és a Google-helyezések javításához nem értenek, ezen tevékenységi köröknek saját szakértői, specialistái vannak. A SEO-szakértők tanácsadói munkája igen komplex kérdéseket érint és a weboldaltulajdonosok legtöbbször nem is értik, miként lehet a keresőszempontokat érvényesíteni a honlaptartalmon. Így az online keresőmarketing és SEO-tanácsadás csak akkor lehet eredményes, ha a túloldalon hozzáértő tartalmi felelős (esetleg külön szövegíró) és szakképzett webmester végzi az érdemi optimalizálást és tartalomfejlesztést. Ha tippekre, tanácsokra van szüksége, forduljon szakemberhez!

Education Template