WPC kerítés

Kerítést építeni sokmindenből lehet. A legegyszerűbbtől a legbonyolultabbig akár egyszerű vashálóból az egyedi mintás alumíniumon át a különleges anyagokből, kövekből épített kerítésig.

A WPC anyagtulajdonságai

A ház körül szeretünk olyan anyagokat alkalmazni, aminek állagmegóvása a legkisebb erőfeszítéssel megoldható. Ne kelljen festeni, csiszolni, lehetőleg ne koszolódjon és nézzen ki minél természetesebbnek. Ezeknek a követelményeknek a wpc kerítés kitűnően megfelel. Alapanyaga fa, műanyag és kötőanyag. A fa tartalom adja a természetes érzetet a műanyag pedig a környezeti ellenállóképességért felelős. Egyetlen környezeti hatásra nincs megoldás, az egyre erősödő UV sugárzásra, az sajnos minden anyagot különböző mértékben kikezd. A sztenderd műanyagok szerkezetét károsíthatja, azaz az anyag elveszti a mechanikai ellenállóképességét valamint a színe az idő előrehaladtával megfakul. A wpc kerítésnél is előfordulhat, hogy a színintenzitása a napsugárzás hatására évek alatt lecsökken. Ez nem felzétlenül fakulást jelent, inkább a szín némi mattulását eredményezi.

A WPC kerítés megmunkálása

A wpc megmunkálása a fához hasonlóképpen lehetséges, azok a szerszámok, amelyek fa darabolására, csiszolására, fúrására alkalmas, szintén alkalmas a wpc kerítés elem alakítására is. Az általánosan használt és szükséges szerszámok egy gérvágó, egy derékszög, két csavarbehajtó, az egyik fúrószárral a másik csavarozófejjel ellátva. És persze nélkülözhetetlen eszköz a mérőszalag. Jóljöhet még egy szike és egy jelölőfilc.

wpc sötétbarna simple kerítés

A WPC kerítés szerelése

A felszerelés történhet függőlegesen vagy vízszintesen is. A függőleges elhelyezés általában a régebbi stílusú épületekhez illik jobban, a modern épületekhez inkább a vízszintes elrendezés passzol jellemzően. A függőleges elemek szerencsésebbeek a szabhatóság és a rögzítés szempontjából. Jellemzően a régi lecek lecserélésekor alkalmazzák ezt a megjelenést. Jellemző mérete a 80-100cm közötti méret, ami két helyen csavarozva hőmozgás és fixálás szempontjából a legjobb megoldás. Az egyetlen dolog amire különösen figyelni kell, az , hogy az elemek közti távolság egyenletes legyen és a tetejének a vonala egyenest alkosson.

Vízszintes szerelés esetén úgyszintén ügyelni kell az elemek arányos távolságára, illetve, hogy az elemek vízzsintesen fussanak. A komolyabb feledat, hogy a kerítéselemek kihajlását megakadályozzuk. Ez történhet úgy, hogy az wpc kerítés elemhosszúságok, azaz a mezőméretek viszonylag kicsik legyenek, vagy a hosszabb elemek kellően sok helyen legyenek fixen rögzítve.

Ha többet szeretne tudni a wpc kerítés szereléséről, alkalmazásáról, látogasson el a wpc1.hu weboldalra

Education Template